Публикувано от: www.task.bg
 

 

настроение

 

 

 

 1. Говорете с някого.

  Не е задължително да обсъждате това, което Ви притеснява. Просто излезте, срещнете се с някого, сменете обстановката и се забавлявайте.

 2.  

 3. Действайте.

  Oтидете на танци, спортувайте или просто се разходете в парка. Активността ни помага да се откъснем от нещата и да видим нови перспективи.

 4.  

 5. Прекарайте време с деца или животни.

  Любовта винаги лекува. Времето прекарано с любимото ни животно може много да подобри настроението ни. Същото се отнася и за децата, те са от малкото хора, които практикуват изкуството да прощаваш истински.

 6.  

 7. Дремнете си за малко.

  Спомням си деня, в който бях толкова изтощен, че трябваше някой да ме бута за да направя даже и крачка. Тогава реших да си дремна за малко. След 20 мин. сън се чувствах, все едно съм спал 10 пъти по толкова. Не е изненада, че много хора използват дрямката, за да увеличат продуктивността си.

 8.  

 9. Прегърнете някого.

  Докосването може да бъде добър лечител. Хората имат способността да разпознават докосването от други хора. Дори бебето разпознава докосването на майка си от това на други хора. Прегръдката освобождава в мозъка хормони на щастието, които ще ни накарат да се почувстваме по-добре.

 
 
 

– Калоян Христов