Публикувано от: www.task.bg
 

 

learning-foreign-languages
Credit: Education photo created by gpointstudio – www.freepik.com

 

 
Според неотдавнашно изследване, базирано на данни от Кеймбриджкия университет, Оксфордския Университет и UNESCO, един на всеки пет човека на планетата говори английски език.
 
 
Нещо повече – над 55% от цялото съдържание в интернет е създадено на английски език, а владеенето му Ви гарантира, че ще бъдете разбрани в почти всички части на земното кълбо.
 
 
Иначе казано: свободното боравене с английския език ще отвори пред Вас безброй нови хоризонти. Как ще използвате това предимство, зависи от Вас: с образователни цели, за работа, за бизнес, за нови запознанства или партньорства, или просто за да бъдете в крак със света.
 
 
Добрите новини? Никога не е твърде рано и никога не е твърде късно да започнете да изучавате глобалния език. Опростената граматика и изобилието от качествени частни учители по английски език ще направят задачата Ви лесна, достъпна и с потенциал за отлични резултати.
 
 

Как да планирате своето обучение по английски език?

 
 
Обучението по английски език за деца и възрастни следва да бъде планирано според няколко основополагащи критерия. Това са преди всичко:
 
 

 • Възрастта и степента на образование;
 • Нивото на писмен и говорим английски език по скалата А-С2;
 • Целта на овладяване на езика;
 • Ориентировъчните срокове, които сте си поставили;
 • И др.

 
 
Според комбинацията от гореизброените фактори, Вие можете да се насочите към уроци по английски за начинаещи или напреднали, както и към различни специализирани услуги.
 
 
Най-често, частните преподаватели са предпочитана алтернатива за интензивни ускорени курсове, уроци по бизнес и разговорен английски, сугестопедично езиково обучение, летни занимания и др.
 
 
Как да планирате своето обучение? Много просто – достатъчно е да дефинирате целите си и да изберете опитен преподавател по английски език. Той ще успее най-добре да очертае логиката и интензивността на процеса, така че да успеете заедно да постигнете желаните резултати.
 
 

Какви видове частни уроци по английски език съществуват?

 
 
Видовете частни уроци по английски език можем да разделим на няколко основни групи, а именно:
 
 

 • Сертифицирани езикови школи, които предлагат индивидуални уроци по английски според възрастта, целите и нивото на предварителни познания.
 •  
   

 • Частни уроци при специалист на свободна практика. Това може да бъде педагог, квалифициран фрийлансър, или просто човек, на когото английският е майчин език. В този случай е препоръчително да потърсите лична препоръка или да изискват препоръки от предишни клиенти, за да избегнете избора на недостатъчно подготвен преподавател.
 •  
   

 • Платени или безплатни онлайн уроци по английски език. Безплатните онлайн уроци по-скоро форма на самообучение, която обаче може да бъде добра основа при бъдеща работа с частен учител по английски език. Можете да започнете с приложения като Duolingo и големи платформи като YouTube, където ще откриете много опции за аудио, видео или интерактивно учене на английски език.
 •  
   
  Що се касае до платените онлайн уроци – към 2021 година те неизменно са част от услугите на почти всички физически лица и организации, предлагащи езикови обучения.

 
 
Електронното табло за услуги и почасова работа Task.bg е отлично място както да предложите услугите си като частен преподавател по чужд език, така и да откриете правилния учител за своите специфични нужди и предпочитания.
 
 
Защото всяка смела мечта има нужда от език, на който да бъде споделена със света!
 
 
 

– Тереза Алексиева