Публикувано от: www.task.bg
 

 

freelancer

 

 

 

Често хората смятат свободните професии, така наречения „freelancing“ , за занимание, практикувано от хора, които не могат да си намерят истинска работа. От друга страна фрийлансърите са наясно, че няма нищо по-истинско от това да си собственик, шеф и финансов мениджър едновременно. Мнозинството от хора твърдят обаче, че не биха могли да живеят без сигурността от традиционната работа, например в офис пред компютър.
 
 
Запитайте се кое наистина е сигурност? Кое му е страхотното на работа, при която някой от HR отдела (когото не сте виждали никога) в даден момент реши, че вашата позиция вече не е необходима на компанията?
 
 

Ето 11 причини защо свободните професии могат да дадат дори по-голяма стабилност от „нормалната“ работа.

 
 

1. Динамичност

Процесите на работа при свободните професии се случват много по-бързо, отколкото в големите компании. Ако дадена стратегия не сработи, няма нужда да се свиква борда на директорите, за да се вземе решение за бъдещето на компанията, което пък от своя страна да влезе в сила догодина. Решенията могат да се вземат и приложат на момента и това е от голяма полза.
 
 

2. По-ниски разходи

Поддържането на бизнес в офис определено се превърна в нещо скъпо: наем на помещение, оборудване, персонал, застраховки. Работещите на свободна практика нямат почти никакви допълнителни разходи, следователно поемат значително по-малки рискове.
 
 

3. Мултитаскинг

Кой има по-голям шанс да оцелее при икономическа криза?: голяма фирма, съсредоточена върху изпълняването на едно действие или предприемач, който умее да прави пет неща едновременно? Практикуващите свободни професии често продължават да се обучават и обогатяват по време на работа, защото времето, когато беше нужно да имаш едно умение е отдавна отминало.
 
 

4. Свобода

Фрийлансърите обикновено нямат договор със своите клиенти, което им позволява да се откажат от работата много по-лесно, ако условията не ги удовлетворяват.
 
 

5. Работа от вкъщи

Работата от вкъщи може да е перфектното решение за съчетаване и балансиране на професионалния и личния живот.
 
 

work_from_home

 
 

6. Удобно работно време

В забързаното ежедневие е трудно да синхронизираме семейството с работата. Едно по-удобно работно време, което предлага фрийлансинга може да улесни това.
 
 

7. Чудесни възможности за развитие

Ако сте отдадени на професията си, умни сте и сте готови да се усъвършенствате, с фрийлансинга можете много бързо да постигнете успехи, поради това, че избиране с кого или за кого да работите.
 
 

8. Учене по време на работа

Докато при работата за дадена компания може и 20 години да сте на една позиция, при фрийлансинга сменяте работодателите и клиентите си много често, което дава възможност да учите нови неща.
 
 

9. Без дрес код

Работата в офис често изисква официален дрес код,а когато работите от вкъщи например, можете да облечете каквото си поискате, което допринася за вашето удобство.
 
 

10. Възможност за всички

Фрийлансинга дава възможност за работа на повече хора, например майки с малки деца или хора, живеещи в отдалечени райони.
 
 

майки

 
 

11. Почивка по всяко време

Може би едно от най-големите предимства при свободните професии е фактът, че можете да си вземете почивка и отпуска, когато пожелаете или разбира се да работите, ако имате желание, когато други хора не го правят.
 
 

– Калоян Христов