Публикувано от: www.task.bg
 
 

почистване

 
 
Грижата за общите части на различни жилищни и корпоративни сгради е едно от най-важните решения, които трябва да се вземат от домоуправителя и ползвателите.
 
 
Както добре знаем – търсенето определя предлагането. Ето защо, услугата за почистване на входове може да се открие в множество разновидности – от базово до щателно хигиенизиране, обемащо различна площ и извършвано с различна честота.
 
 
Днес в блога на Task.bg говорим малко по-подробно за видовете чистене на входове, между които можете да избирате като потребители – какво включват, какви са предимствата и недостатъците им, и как можете да откриете правилния доставчик на услугата, от която се нуждаете.
 
 

Какво включва услугата за почистване на входове?

 
 
Според количеството работа, очаквано от изпълнителя, абонаментното почистване на входове може да се раздели на няколко по-големи групи. В общия случай, всеки изпълнител предлага измитане и измиване на стълбищата, площадките и общите части на сградата, като към това могат да се добавят и някои допълнителни услуги, а именно:
 
 

 • Хигиенизиране на асансьор;
 • Чистене на входната врата;
 • Миене на стъклени входни врати;
 • Миене на прозорци;
 • Почистване прилежащите площи пред входа;
 • Почистване на пощенски кутии;
 • Почистване на парапети, ключове за лампи и други детайли;
 • Допълнително ароматизиране;
 • Професионална дезинфекция и др.

 
 
Докато грижата за площадките и стълбищата се извършва веднъж или два пъти седмично, то допълнителните услуги са предмет на договорка между възложителя и изпълнителя. Те могат да се изпълняват веднъж месечно, веднъж на няколко месеца или няколко пъти в годината, според предпочитанията на крайния клиент.
 
 
Обикновено, ценообразуването зависи от три основни фактора: честота на почистването, вид и брой на допълнителните услуги и брой етажи на сградата. В комбинация с различните тарифи на фирмени и физически изпълнители, крайната цена за почистване на входове може да варира между 80-100 лв. и 300-400 лв.
 
 

Към кого да се обърнете за почистване на входове?

 
 
Според бюджета и предпочитанията си, клиентите могат да избират между два основни вида доставчици на услугата, а именно:
 
 

 • Професионална фирма за почистване на входове. Предимствата на този избор са най-вече чистите договорни отношения и отговорността, която една компания поема със името и човешкия си ресурс.
 •  

 • Хигиенист, предлагащ почистване на свободна практика. Тук предимствата обикновено са по-скромния бюджет и ангажирането на изпълнител, който най-вероятно разчита на допълнителния доход, бил той и по-ограничен.

 
 
В електронно табло за услуги и почасова работа Task.bg можете да откриете разнообразие от обяви за почистване на входове, публикувани както от корпоративни, така и от независими изпълнители.
 
 
Нещо повече – при нас можете бързо и лесно да откриете допълнителна работа с почистване на входове за крайни клиенти. Достатъчно е да опишете предложението си и да го публикувате, след което да започнете да генерирате желания допълнителен месечен доход срещу труда си.
 
 
Според данни на Statista, хигиенната индустрия е една от най-стабилно растящите през последното десетилетие, като прогнозите са темповете ѝ на развитие да продължат да се покачват.
 
 
В комбинация с достъпната услуга на Task.bg, това означава само едно – търсенето и предлагането на почасова работа в сектора вече е по-лесно и по-успешно от всякога!
 
 
 

– Тереза Алексиева