Публикувано от: www.task.bg
 

 

SEO

 

 
Дали за допълнителен доход или като монетизиране на хоби, талант и свободно време – все повече хора извършват допълнителен почасов труд. Скорошни статистическите данни сочат, че само в Америка между 45% и 50% от хората в трудоспособна възраст имат странична работа, в която влагат средно между 11 и 16 часа от времето си на седмица.
 
 
Къде е границата, в която почасовата работа се превръща в основен фокус и източник на стабилни приходи? Разбира се, преди всичко идва желанието за тази промяна. Ако имате това желание, независимо от сферата, в която се реализирате, Вие можете да следвате няколко прости стъпки.
 
 

Фокусирайте се върху това, в което сте добри

 
 
Не, Вие не можете и не трябва да бъдете едновременно дигитален маркетолог, счетоводител, маникюрист, водопроводчик и преподавател по китайски език. Съсредоточете се върху това, което наистина умеете и изградете мрежа от доволни клиенти – защото рекламата от уста на уста върши по-добра работа, отколкото можете да си представите.
 
 

Бъдете в крак с тенденциите

 
 
Ако желаете да превърнете талант или хоби в професия, никога не лежете на стари знания или интуиция. Отделете време, за да четете, да се образовате и да влезете в час с най-съвременните тенденции в сферата, в която желаете да се реализирате. Нов софтуер, скорошни препоръки на специалисти, последно поколение технологии? Не спирайте да бъдете в крак с времето.
 
 

Намерете първите си клиенти

 
 
Платформи за предлагане на услуги, печатна реклама, дигитално присъствие или собствен уеб сайт? А защо не и всичко гореизброено? Намерете първите си клиенти и започнете да изграждате мрежа от доволни потребители, която ще бъде основата за по-нататъшния Ви успех под формата на опит, отзиви, препоръки и репутация.
 
 

Инвестирайте в себе си

 
 
Никога не се задоволявайте с това, което сте постигнали. Инвестирайте в продължаващо обучение, допълнителни квалификации, по-модерно оборудване, по-добър сайт, професионална реклама или добавена стойност за своите клиенти. Защото успехът идва там, където в него са вложени желание, мечти и средства.
 
 

Искайте справедлива цена за труда си

 
 
Ако искате работата Ви да Ви носи удовлетворение, спокойствие и достоен живот – нашият съвет е да не подценявате труда си само за сметка на повечето клиенти, които ще Ви изберат заради ниската цена. Ако поемете този курс на действие, съвсем скоро ще се окажете изтощени, прегрели и принудени да правите компромис с качеството на работата си за сметка на количеството.
 
 
Платформата task.bg е едно перфектно начало за Вашите усилия – в нея можете да публикувате обяви за услуги и почасова работа напълно безплатно. Така ще направите първите стъпки от допълнителен към основен доход, практукивайки именно това, което Ви доставя най-голямо удоволствие!
 
 
Защото ние знаем, че най-добрите професионалисти не практикуват професиите си като способ за оцеляване, а като начин да изразят себе си чрез това, в което са истински добри!
 
 
 

– Тереза Алексиева