Публикувано от: www.task.bg
 

 

laptop

 

 
Почасовата работа най-често е свързана с любимо хоби или специфично професионално умение. В този ред на мисли, тя може да бъде доходоносна само тогава, когато наистина предлага на клиентите висока добавена стойност – уникален продукт, полезна услуга или интелигентно решение.
 
 
Ето защо, можем да изкажем едно смело предположение – добре е да се фокусирате именно върху практикуване на подходящата почасова работа, защото това е единственият начин тя да се превърне в доходоносна.
 
 
Вече имате план? По-долу ще намерите и някои малки жокери от екипа на task.bg.
 
 

Използвайте своите специфични умения

 
 
Вероятно имате поне едно специално знание или умение, което приемате за даденост. Нека Ви подскажем: не всеки може да смени сам смесителя на мивката си, не всеки може да говори свободно чужд език и не всеки може да напише статия за медия или онлайн магазин.
 
 
За да оцените силите и талантите си обективно, можете да използвате околните като свой ориентир. Помислете какви услуги сте извършвали най-често за своите близки и приятели, за какъв вид помощ или консултация са ви търсили най-често близките Ви. Това може да е сферата на образованието Ви или просто природен талант – каквото и да е, защо да не го развиете и превърнете в лесна и приятна почасова работа?
 
 

Монетизирайте любимите си хобита

 
 
Хобито за едни е високоплатена услуга за други. Звучи Ви странно? Може би, но примерите са навсякъде около нас.
 
 
Ръчно изработени подаръци, висококачествено плетиво, персонално написано послание, красива дигитална илюстрация или пък съвършено почистване на дома? Всички тези специфични дейности могат да бъдат както любимо хоби, така и начин за генериране на нелош страничен доход.
 
 
Когато е подплатена с любов и желание за усъвършенстване, почасовата работа лесно може да се превърне и в основна професия. Защото да работите за себе си е лукс, който вероятно можете да си позволите с подходящо планиране и организация.
 
 

Бъдете наблюдателни и гъвкави

 
 
Никога не е твърде рано и никога не е твърде късно да придобиете ново и ценно умение, адекватно на пазара на труда. Практиката сочи, че търсенето на специалисти в направления като копирайтинг, уеб дизайн, дигитален маркетинг и SEO бележи нечуван ръст в последното десетилетие.
 
 
Правилно – до скоро тези професии бяха по-скоро екзотика, а в миналия век те просто не съществуваха. Според ClickThrough Marketing, броят на компаниите, склонни да наемат кандидат за дистанционна работа в дигиталната сфера се е увеличил с 21% само в периода от 2017 до 2019 година. Смеем да допуснем, че сама по себе си, 2020 е затвърдила тази тенденция доста категорично и дългосрочно.
 
 
Иначе казано: светът се развива, а с него и възможностите да предложите своите умения срещу заплащане. Не се отказвайте да бъдете информирани, иновативни и смели – както в плановете си, така и в търсенето на начини за тяхното реализиране.
 
 
Останете с блога на нашето електронното табло за услуги и почасова работа, за да бъдете информирани, вдъхновени и готови да откриете своите нови професионални хоризонти!
 
 
 

– Тереза Алексиева